De Wijngaard verhuist

Na een tijd van overleg en gebed hebben we met de kerngroep van de Wijngaard besloten om van locatie te wijzigen. Na jaren in de Duinstraat in Antwerpen samen te zijn gekomen, zal de Wijngaard de samenkomsten in het vervolg laten doorgaan in Beveren-Waas. Hierbij liggen aan de basis verschillende redenen, zowel persoonlijke (die we uit respect niet verder vermelden) als algemene zaken die bij meerdere mensen leven.

Deze algemene zaken zijn:

  • De laatste tijd (voor Corona wel te verstaan) merkten we minder en minder contact met de buurt.
    Initieel is de Wijngaard in de Duinstraat gevestigd geweest door God, maar bij meerderen onder ons leeft dit niet zo meer zoals dit vroeger wel het geval was. Hierdoor en na gebed besluiten we dat dit gebied niet meer de plaats is waar God ons specifiek aan het werk wil hebben.
  • Verschillenden onder ons wonen in Beveren met schoolgaande kinderen.
    Er is het verlangen om mensen uit te kunnen nodigen naar een samenkomst en naar Antwerpen rijden is daarbij toch al een redelijke drempel. Het leeft in harten om samenkomsten te kunnen aanbieden in Beveren en deze stap zullen we samen met de Heer nemen.
  • Naast deze 2 punten (die toch wel de voornaamste zijn) spelen ook de verkeers- en parkeerproblemen mee. Deze zijn er de laatste jaren niet beter op geworden.

Iedereen is welkom om naar de Wijngaard in Beveren te komen. We begrijpen dat niet iedereen naar Beveren zal komen en daarom hebben we informatie ingewonnen over andere Nederlandstalige gemeenten in Antwerpen. (Deze kunnen jullie bij ons opvragen.)

Naar welke gemeente je ook gaat, we wensen je een heel gezegende verdere groei in en met onze Heer.

Gelukkig blijven we één in Geest en waarheid omdat Jezus aan het hoofd staat van Zijn gemeente die alle gemeentes wereldwijd verbindt.

Deze omschakeling brengt heel wat praktische zaken met zich mee. Dit zal in de komende tijd verder vorm krijgen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je met vragen zit.

Liefdevolle en gezegende groeten

Kerngroep de Wijngaard

Open Doors-dag

Graag nodig wij jullie uit voor de Open Doors-dag, zaterdag 7 november. Kijk mee via YouTube of Facebook De jaarlijkse Open Doors-dag is anders dan anders. Geen massale bijeenkomst in een grote hal. Geen samenzang of groepsgebed. Geen dagje uit voor de kinderen, omdat een longvirus bijna iedere samenleving lamlegt. En toch, ‘Door alles heen’ komen christenen in Nederland en Vlaanderen online bij elkaar. Om te bidden, te zingen en te luisteren naar bemoedigende verhalen uit en over de vervolgde kerk. En jij kan daarbij zijn. Gewoon op de bank thuis. ’s Middags vanaf 14.30 uur of ’s avonds vanaf 20.00 uur via ons http://www.youtube.com/user/OpenDoorsNL of https://www.facebook.com/events/774196256690981/

VVP Ontmoetingsdag 2020

Zoals te verwachten, is het niet mogelijk om de VVP-ontmoetingsdag te laten doorgaan zoals we gewoon zijn. Het is een van de hoogtepunten in het jaar en daarom is er gezocht naar een andere oplossing. De VVP-ontmoetingsdag 2020 zal doorgaan, maar deze keer ONLINE.

Op woensdag 11 November 2020 om 10:30 zal de 51ste editie van de VVP ontmoetingsdag van start gaan. “Samen Kerk” uit Zonhoven, het PJV en de Evangelische Kerk Philadelphia uit Hoboken verzorgen een programma.

Het programma kan live bekeken worden via het nieuwe VVP YouTube kanaal (https://www.youtube.com/channel/UCt9sjltuoDE13zwuMg93GFQ) aanvang stipt om op 11/11/2020 om 10:30.

Samenkomen met Zoom

Lieve mensen,

De opgelegde regels rond het samenkomen in kerkdiensten zijn zo streng dat we het beter vinden om via Zoom onze diensten te houden. Elke zondagmorgen, van 10u tot 12u, komen we samen om de Here groot te maken en te luisteren naar Zijn Woord. Ook onze bidstond verloopt via Zoom en dit op de tweede en vierde dinsdag van de maand om 20u30. Als je graag wilt deelnemen aan onze samenkomst mag je een mailtje sturen naar wijngaard2060@gmail.com en dan krijg je de link doorgestuurd.

Groeten en veel zegen,

De Wijngaard

Nacht van Gebed 2020

In de nacht van vrijdag 12 juni op zaterdag 13 juni van 21.00 tot 01.00 uur

Meld je aan voor de Nacht van Gebed en bid mee!

Juist in deze bijzondere tijd waarin we niet zomaar als groep samen mogen komen, kunnen we wel blijven bidden. Gewoon vanuit ons huis. Want waar we ons ook bevinden, de Here God hoort onze gebeden. Daarom gaat de Nacht van Gebed van Open Doors dit jaar gewoon door, maar op een andere, nieuwe manier. Vanuit huis kun je tijdens een vier uur durende livestream samen met ons bidden, zingen, kijken naar indrukwekkende video’s en luisteren naar korte toespraken. We verbinden ons tijdens de Nacht van Gebed met onze vervolgde broeders en zusters in de wereld, maar juist in deze tijd ook met elkaar. Bid je dit jaar mee? Ga naar opendoors.nl/nacht voor meer informatie en meld je aan. Dan ontvang je voor 12 juni de link naar het gebedsboekje dat gebruikt wordt tijdens de livestream via https://www.youtube.com/user/OpenDoorsNL